Descriere
(ficus carica)
USDA - zona 7 (-18 / -21 grade)
Pomii fructiferi au nevoie de cel puţin un an de acomodare cu solul şi clima din locul unde sunt plantaţi.
Smochinii polenizatori fertilizează toate soiurile de smochin pentru obtinerea fructelor mai mari și mai gustoase.
Daca nu exista polenizatori la smochin, fructele vor fi mici si de calitate proasta, față de fructele polenizate. Pentru comparație, vă rog să vizualizași primele două clipuri video de mai jos. Smochinele mai mici nu sunt polenizate.
Smochinul, este o specie din genul Ficus (Ficus) din familia Mulberry (Moraceae). În genul Ficus există aproximativ 2000 de specii tropicale și subtropicale - copaci, arbuști și liane, în întreaga lume.
Smochinul (Ficus carica) și câteva specii similare formează două tipuri de fructe: smochine comestibile și smochine masculine (Caprifigs).
Smochinele masculine sunt de obicei uscate, spongioase și lipicioase, pur și simplu necomestibile. Ele joacă un rol important pentru a ajuta soiurile femele de smochin să producă două sau mai multe culturi pe an.
Caprifigits (smochinele masculi) fac de obicei trei culturi pe an, numite Profichi, Mamma și Mammoni.
Smochinele comestibile au de obicei două recolte pe an numite Breba și cultura principală.
Soiurile de smochine comestibile, sunt împărțite în trei tipuri:
1. Smochinele de Smirna, au nevoie de polenizare pentru a rodi.
2. Smochinele comune. Nu este nevoie de polenizare, pentru rodire. Majoritatea soiurilor se încadrează în acest grup. De exemplu, Adriatica, Black Mission, Brown Turkey, Celeste, Brunswick, Michurinska, etc.
3 . Grupa intermediară San Pedro. Smochinele, care nu au nevoie de polenizare pentru a rodi prima cultură, necesită polenizare pentru cultura principală (în majoritatea cazurilor).
Daunele cauzate de îngheț încep la temperaturi sub -18 până la -20 de grade, iar rădăcina îngheață în pământ la temperaturi sub -24 de grade.