Intrebari frecvente

NE REZERVĂM DREPTUL DE A EXPEDIA PLANTE EXOTICE NUMAI CU PLATA ÎN AVANS PRIN BANCĂ sau PayPal.

- MULȚI DINTRE CLIENȚII CARE AU COMANDAT, AU DAT DOVADĂ DE NESERIOZITATE, AU LANSAT COMENZI FICTIVE CU DATE CONTACT FALSE, NEREALE.

- Comanda se cosideră acceptată de către noi, dacă comanda a fost achitată integral, sau parțial, in funcție de suma totală.

Calitate garantată

- Garantăm că toate plantele / pomii exotici sunt viabile, dar nu vă putem garanta că se vor aclimatiza în solul / clima din zona dvs. mai devreme de doi ani.

- Plantele şi pomii, la livrare, nu prezintă simptome de boală.

- Pomii fructiferi au nevoie de cel puţin un an de acomodare cu solul şi clima din locul unde sunt plantaţi.

În funcție de grija pe care o acordați:

- plantele de 1 an vor rodi peste 2-3 ani (in fucție de specie și soi).

- plantele de 2 ani vor rodi peste 1-2 ani (in fucție de specie și soi).

- plantele de peste 3 ani vor rodi în anul următor sau în prima vară, de la plantare (in fucție de specie și soi).

Replantarea plantelor se face odată la 3 ani, când vasul devine prea mic pentru creștere, în orice perioadă a anului:

- primăvara-vara-toamna, în zile mohorâte / ploioase sau iarna în zile insorite / călduroase.

Foarte important este să se păstreze forma vasului (rotund, pătrat) pentru ca pământul din jurul rădăcinilor, când scoateți planta din vasul vechi, să nu se împrăștie / sfărâme.
Peste iarnă, începând din perioada când apare bruma, la Smochin / Bananier / Loquat / Roșcov - se vor pune într-un spațiu protejat, cu temperaturi pozitive, nu mai mult de +15 grade, pentru ca plantele sa nu fie forțate să plece în vegetație, să înmugurească, până primavara.

Când temperatura din timpul nopții nu mai scade sub +10 grade, atunci se vor scoate din nou afară, în aer liber.

- Suntem deschiși la discuții, dacă întâmpinați probleme.

- Scrieți-ne despre orice problemă în cel mai scurt timp de la primirea coletului prin email la pomi.fructiferi.exotici@gmail.com.

- Veți primi răspuns la solicitare în 24 ore.

În cazul în care ne aflăm în situația în care imaginea noastră este afectată, ne putem adresa instanțelor de judecată pentru a cere:
– Încetarea încălcării dreptului la imagine dacă aceasta durează în prezent și interzicerea pe viitor a unor astfel de acțiuni;
– Obligarea celui care ne-a defăimat la publicarea hotărârii de condamnare pe cheltuiala acestuia, astfel facând publică hotărârea instanței prin care se atestă că acțiunile împotriva imaginii noastre au fost ilegale;
– Repararea prejudiciului de imagine cauzat, prin achitarea unor despăgubiri materiale.

Cei care jignesc public folosindu-se de Facebook riscă să fie amendați, cu până la 1000 de lei, pentru lezarea demnității și onoarei, potrivit legislației actuale. Orice postări jignitoare, recenzii nedrepte, defăimătoare, calomnioase, pot fi sancţionate cu amendă, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată. În cazul în care ni se aduc jigniri sau suntem calomniați în orice fel, nu vom ezita sa ne adresăm autorităților competente, formulând plângeri, dacă imaginea ne este afectată. Potrivit deciziei nr. 4546 din 27 noiembrie 2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, reţeaua de socializare Facebook a fost declarată spaţiu public. Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine, arată articolul 6 din Constituția României.

METODE DE PLATĂ: 

  • Puteți face cumpărături pe site-ul nostru prin card de credit și transfer bancar.
  • Suma minimă pentru o comandă este de 100 lei.
  • Nu este necesar să fii membru al site-ului pentru a face cumpărături.
  • Deoarece pomii / plantele sunt limitate ca număr, comanda va fi anulată dacă plata nu se face în maxim o saptămână de la data în care este plasată comanda.

Transfer Bancar / Ordin de Plată
- După trimiterea comenzii, veţi primi toate informaţiile necesare pentru efectuarea plăţii. Expedierea coletului se va face după confirmarea plăţii, în maxim 30 zile, în perioada Aprilie-Septembrie.

- Pentru accelerarea procesului de plată / expediere / livrare, vă rugăm să ne trimiteţi pe adresa de e-mail pomi.fructiferi.exotici@gmail.com copie după ordinul de plată / chitanţa depunere numerar in cont. 

PayPal

- Plăţile online prin PayPal se desfăşoară în completă siguranţă. Puteţi plăti prin PayPal sau puteţi efectua plata cu cardul, chiar dacă nu deţineţi un cont PayPal.

- În sistemului PayPal, veţi introduce datele cardului o singură dată, acestea fiind înregistrate şi perfect securizate pe serverele PayPal.

PayPal vă protejează informațiile utilizând sisteme sofisticate de securitate și sisteme de prevenire a fraudei.